Fransk Jansson

Recept på fransk Jansson. Jansson ska lagas med fast ­potatis, annars blir den för mosig. Låt den få ta sin tid i ugnen, det är det som ger den rätta konsistensen.

 

30 minuter + 50 minuter i ugn

Fransk Jansson – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär potatisen i grova strimlor. Skala och skiva löken.
  3. Häll av ansjovisen och spara spadet. Hacka ansjovisen. Blanda ansjovis och senap med lök och potatis.
  4. Häll blandningen i en smord ugnssäker form, ca 25 x 30.
  5. Blanda grädden med ansjovisspad och salt. Häll blandningen över potatis och lök i formen. Strö över panko eller ströbröd. Hyvla över smöret med en osthyvel.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Täck med ett bakplåtspapper om ytan börjar se mörk ut. Låt gärna stå en stund före ­servering

Recept av Allt om Matredaktionen

Recept från