Fransk chokladtryffelkaka

Recept på fransk chokladtryffelkaka. Chokladkaka med glass till de vuxna och glass med ljummen nutellasås till de små. Kakan går utmärkt att göra flera dagar före och förvara i kyl. Den är dessutom glutenfri! Gör två kakor till en buffé för 20 gäster.

20 minuter + 45 minuter i ugnen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fäst ett bakplåtspapper i botten på formen. 
  2. Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  3. Vispa socker, muscovadosocker, smör och vaniljsocker pösigt. Sikta i kakaon. Blanda i chokladen och därefter det heta kaffet. 
  4. Vispa upp äggen och blanda ner i chokladsmeten. 
  5. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 45 min, den ska kännas lite kladdig. Kakan sjunker ihop allteftersom. Låt svalna och sedan kallna i kylen. 
  6. Grovhacka nötterna. Hyvla mjölkchokladen. Toppa kakan med nötter och choklad. Garnera med vinbär. Pudra ev över kakao och servera med glass. 

 

Recept från