Barnens favoritkaka, chokladkaka med vit respektive mörk chokladfrosting. Vit kokos har skakats om i plastpåse med lite kakaopulver till den mörka chokladkokosen.

För 24 bitar

Ingredienser

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
270 g vetemjöl
1 tsk apelsinskal rivet
2 apelsin pressad saft av

Mörk chokladfrosting

0,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
0,5 msk kakao

Ljus chokladfrosting

0,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål.
Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.
3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22×34 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
4. Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan på samma sätt.
5. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar.
Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse och skaka den.
6. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan.
Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen. Skär kakan i bitar.