På med handskarna och plocka av de järnrika nässelbladen som tittar upp ute i backarna. Visst är det lite pyssel men väl värt mödan när du kan njuta en god vårsoppa. Passa på och frys in lite också.

För 2 personer

Ingredienser

1 l nässlor eller 200 g spenat
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk idealmjöl
0,5 dl gräslök hackad
1 krm salt
1 krm peppar

Tillbehör

2 ägg kokta
50 g bacon knaperstekt
150 g grahamsbröd

Försommarsoppa med nässlor eller spenat

  1. Skölj nässlor eller spenat och ta bort grova stjälkar. Förväll 5-8 min. Häll av vattnet, låt svalna och hacka dem fint i matberedare eller med kniv.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning, vispa i idealmjöl. Låt sjuda 2-3 min, tillsätt nässlor eller spenat och gräslök. Smaka slutligen av med salt och peppar.
  3. Servera med kokta ägghalvor och knaperstekt bacon samt bröd.
Fler recept med: Grönsaker, Husmanskost, Övrigt, Soppa, Svenskt