Tinade räkor eller kräftstjärtar klappas torra med hushållspapper innan de rörs ner i grytan. Obs! Glöm inte att stänga av fläkten innan du flamberar.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 schalottenlök
0,5 vitlöksklyfta
0,5 röd spansk peppar
200 g räkor tinade och skalade
1 msk smör
2 msk konjak
1 msk fiskfond
6 körsbärstomater halverade
100 g grön sparris skuren i bitar
2 dl crème fraiche
0,5 dl basilika hackad
1 msk Pernod
1 krm salt
280 g spagetti eller ris

Förälskade räkstjärtar – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  2. Hetta upp smöret i en traktörpanna, Fräs lök och pepparfrukt. Lägg i räkorna och stek dem hastigt 1 minut. Stäng av fläkten, häll på konjaken och tänd på. Skaka pannan tills lågorna slocknat.
  3. Tillsätt fond, tomathalvor, sparrisbitar och creme fraiche. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  4. Vänd i basilika och smaka av med Pernod och ev salt. Servera genast med nykokt spaghetti eller ris.