I annonssamarbete med SöNDAG

För 4 person(er)

Ingredienser

450 g fläskfilé
450 g fläskfilé
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor krossade
2 msk apelsinskal rivet
1,5 dl apelsinsaft
2 tsk råsocker
1 msk sojasås ljus
3 msk valnötsolja
2 msk färsk salvia hackad
6 dl jordnötsolja till fritering

10 minuter + 30 minuter för marinering

1. Skär fläskfilén i tärningar och lägg dem i en grund skål. Strö över lök och vitlök.

2. Blanda apelsinskal, apelsinsaft, socker, sojasås, valnötsolja och salvia och häll över köttet. Täck över och marinera i minst 30 minuter i kylskåp.

3. Låt köttet rinna av och spara marinaden. Fördela köttet i portionsskålar och garnera med salviablad och apelsinklyftor.

4. Koka ihop marinaden tills den reducerats till hälften. Häll upp i små skålar och servera som dipsås.

5. Hetta upp oljan i fonduegrytan till 190 grader och flytta den sedan varsamt till det tända spritköket. Spetsa köttet på fonduegafflar och koka dem i den heta oljan. Servera med potatis, sås och sallad.

Servera med nykokt färskpotatis, cumberlandsås och vitkålssallad.
Garnera med salviablad och apelsinklyftor.