Fondue med fläsk och apelsin

10 minuter + 30 minuter för marinering

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

1. Skär fläskfilén i tärningar och lägg dem i en grund skål. Strö över lök och vitlök.

2. Blanda apelsinskal, apelsinsaft, socker, sojasås, valnötsolja och salvia och häll över köttet. Täck över och marinera i minst 30 minuter i kylskåp.

3. Låt köttet rinna av och spara marinaden. Fördela köttet i portionsskålar och garnera med salviablad och apelsinklyftor.

4. Koka ihop marinaden tills den reducerats till hälften. Häll upp i små skålar och servera som dipsås.

5. Hetta upp oljan i fonduegrytan till 190 grader och flytta den sedan varsamt till det tända spritköket. Spetsa köttet på fonduegafflar och koka dem i den heta oljan. Servera med potatis, sås och sallad.

Servera med nykokt färskpotatis, cumberlandsås och vitkålssallad.
Garnera med salviablad och apelsinklyftor.

Recept från