Focaccia med tomater, zucchini och rosmarin

Degen kalljäser över natten i kylen. Bakas ut i långpanna och jäser ytterligare 3 timmar. Det går utmärkt att frysa men är förstås godast nygräddat.

1. Dag 1: Lös jästen i vattnet. Tillsätt mjölsorterna och olivolja och kör i maskin på låg hastighet 10 minuter, tillsätt saltet och kör ytterligare 3 minuter, nu på lite högre hastighet. Låt degen vila över natten under plast i kylen.
2. Dag 2: Kavla ut brödet på bakplåtspapper och lägg det i
en långpanna. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 3 timmar i rumstemperatur.
3. Sätt ugnen på 200°. Skiva tomaterna och dela dem i bitar. Skiva zucchinin tunt. Sprid grönsakerna över brödet. Tryck ner alla handens fingrar i brödet upprepade gånger så en massa fördjupningar bildas. Slå på olivoljan och bred ut den med händerna, lägg på rosmarin och strö lite flingsalt över.
4. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter, låt svalna på galler.

Recept från