Focaccia med färskostfyllning

Brödet är fyllt med färskost blandat med oliver, kronärtskockshjärtan och lufttorkad skinka.

1. Focaccia: Smula ner jästen i en skål. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, hälften av oljan och salt. Rör ner mjölet och arbeta till en ganska lös deg. Jäs i ca 30 min under bakduk.
2. Sätt ugnen på 225°. Smörj en långpanna med hög kant med lite olivolja. Tryck ut degen till en 2–3 cm tjock platta. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Gör små hål med fingertopparna i degen och pensla med resten av olivoljan. Strö över rosmarin och lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
3. Fyllning: Grovhacka kronärtskockshjärtana. Rör ihop dem med färskost och oliver.
4. Servering: Skär brödet i portionsbitar. Dela det i över- och underdel, bred ostblandningen på båda sidor och lägg skinkan emellan.

Recept från