Fläskytterfilé med nudlar

Recept på fläskytterfilé med nudlar. Bovetenudlar kallas också sobanudlar. De är glutenfria och har en nötig god smak. Gochujangsås finns bland annat i Risbergs sortiment. Ett alternativ är att blanda chilisås med lite ­sesamolja och chilipeppar.

10 minuter + 20 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda gochujangsåsen med 2 tsk vinäger, pressad vitlök, 1 tsk sesamfrön och 2 msk rapsolja.  
  2. Torka av köttet. Bryn det runt om i 1 msk olja i en stekpanna.  Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på gochujangsåsen. 
  3. Ställ in  köttet i ugnen och tillaga till 70° innertemperatur. 
  4. Strimla rödkålen och blanda med 1 msk vinäger och 1 krm salt. Stöt eller krama den så att den mjuknar något. 
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla socker-ärterna och  blanda med  nudlar  och rödkål. Servera med köttet, skuret i skivor, och strö över 1 msk sesamfrön. 

 

Recept från