Fläsket blir fantastiskt mört då det steks på låg temperatur och lång tid i ugnen.

För 8 person(er)

Ingredienser

2 kg fläsksida färsk
1 msk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
2 lökar gula
0,5 dl äppelcidervinäger
5 dl vatten
2 msk ingefära färskriven

Äppelpuré

3 äpplen
2 msk vatten
1 msk citronsaft pressad
1 tsk ingefära färskriven

1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg köttet med svålen uppåt i en ugnssäker form. Skala och skär löken i klyftor. Lägg den runt om köttet och häll på vinäger och vatten. Tillaga mitt i ugnen ca 4 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt köttet kallna. Sila skyn och låt kallna.
2. Äppelpuré: Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg äpplena i en kastrull och tillsätt vatten, cironsaft och ingefära. Låt koka sakta under lock tills äpplena är mjuka. Mixa äpplena till en slät puré med mixerstav. Låt kallna.
3. Skär köttet i bitar. Ta bort fettet från skyn och koka ihop tillsammans med ingefära tills 2 dl återstår. Värm fläsket i skyn. Servera med äppelpurén.