Fläsksida med ingefära och äppelpuré

Fläsket blir fantastiskt mört då det steks på låg temperatur och lång tid i ugnen.

1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg köttet med svålen uppåt i en ugnssäker form. Skala och skär löken i klyftor. Lägg den runt om köttet och häll på vinäger och vatten. Tillaga mitt i ugnen ca 4 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt köttet kallna. Sila skyn och låt kallna.
2. Äppelpuré: Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg äpplena i en kastrull och tillsätt vatten, cironsaft och ingefära. Låt koka sakta under lock tills äpplena är mjuka. Mixa äpplena till en slät puré med mixerstav. Låt kallna.
3. Skär köttet i bitar. Ta bort fettet från skyn och koka ihop tillsammans med ingefära tills 2 dl återstår. Värm fläsket i skyn. Servera med äppelpurén.

Recept från