Fläskschnitzel med apelsin, paprika och kapris

Komplettera gärna denna stadiga husmansrätt med en fräsch grönsallad.

1. Skär köttet i fyra skivor. Banka ut dem till ca 1 cm tjocklek. Lägg mjöl och ströbröd på var sin tallrik. Vispa upp ägget på en tredje tallrik. Vänd köttet först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka ca 5 min.
2. Skala och skär potatisen i tärningar. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt.
3. Stek schnitzlarna i 2 msk smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida.  Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Lägg paprikastrimlorna i en ring på apelsinskivorna. Fördela kaprisen i mitten. Lägg en apelsinskiva på varje schnitzel och servera med potatisen.

Ca 460 kcalvper portion
15 g fettb 37 g protein
42 g kolhydrater

Recept från