Fläskkotletter på italienskt vis

Matildas enkla recept på fläskkotletter är efterlängtat. Lätt, fantastiskt gott och prisvärt. Salvia är en lite bortglömd krydda som passar utmärkt till fläskkött. Servera gärna pressad potatis till för att fånga upp den goda såsen.

Fläskkotletter på italienskt vis Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Fläskkotletter på italienskt vis

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olivolja
2 dl matlagningsgrädde
0,5 dl parmesanost, riven
2 krm grovmald svartpeppar
4 st fläskkotletter, (500 g)
0,5 msk färsk salvia, hackad
Tillbehör
, smörslungad bladspenat, pressad potatis

1. Torka av fläskkotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt.
2. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida.
Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min.
3. Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Strö över parmesanost och servera med spenat och pressad potatis.

Recept från