Vill du äta vegetariskt passar det utmärkt att blanda ner kokta blandade bönor i bulgurn.

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g bulgur (ca 2 1/2 dl)
250 g broccoli färsk
100 g getost
1 rödlök
2 tsk rosmarin hackad
2 msk olivolja + 1 msk olivolja
4 fläskkotletter (à 150 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten och låt rinna av. Bryt osten i bitar. Skala och skiva rödlöken.
2. Blanda bulgur, broccoli, rödlök, rosmarin och 2 msk olivolja.
3. Stek kotletterna  i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera kotletterna med bulgur och getost.

Ca 580 kcal per portion, 26 g fett, 46 g protein, 38 g kolhydrater