Smakrikt fläskkött från bogen med katrinplommon och knapriga cashewnötter smakar gott till nudlar.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g fläskkött strimlat, magert (från bog)
0,75 dl japansk soja gärna tamari
1 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor
1 dl katrinplommon strimlade (75 g)
2 msk ingefära riven
1 dl vatten
1 knippa salladslök
1 dl cashewnötter osaltade, rostade

Tillbehör:

300 g nudlar

1. Blanda köttet med soja och hetta upp sesamoljan i en stekpanna. Bryn köttet på ganska hög värme.
2. Pressa ner vitlöksklyftorna och lägg i katrinplommonen. Låt steka 2–3 min.
3. Tillsätt ingefära och vatten. Rör om och låt sjuda 1–2 min.
4. Strimla salladslöken och strö över den och cashewnötterna. Servera med nudlar.