Fläskfiléspett med två såser

Två goda såser serveras till det grillade köttet. Båda kan förberedas dagen innan.

1.Ugnstekt potatis: Sätt ugnen på 225°. Tvätta och halvera potatisen. Lägg den med snittytan ner i en oljad långpanna. Halvera vitlöken och lägg den med snittytan upp i långpannan. Strö på salt och peppar. Baka potatis och vitlök mjuk i mitten av ugnen ca 20 minuter.
2. Tomatmajonnäs: Vispa ihop äggula och vinäger. Tillsätt olja i en fin stråle under vispning och fortsätt vispa till en slät sås. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, socker och salt.
3. Basilikasås: Blanda gräddfil, vitlök, basilika, peppar och salt.
4. Kött: Putsa och skär fläskfilén i ca 2 cm stora bitar och trä upp på spett. Blanda olivolja, peppar och salt. Pensla köttet med pepparoljan. Grilla spetten runt om 5-6 minuter.
5. Servera köttet nygrillat med sås, potatis och sallad.

Recept från