Fläskfilégryta med curry

Curry med fläskfilé och köttfärs. Fläskfilegrytan går utmärkt att förbereda och känns festlig när den serveras med lite olika tillbehör. Receptet räcker till minst 8 personer så det behövs en stor gryta.

1. Skär filén i skivor, krydda med 1/3 av saltet och hälften av svartpepparn och bryn dem i smör i stekpanna. Lägg över skivorna i en stor gryta.
2. Bryn färsen, tillsätt 1/3 av saltet och andra hälften av svartpepparn, rör försiktigt, det ska bli större bitar av färs, lägg över i grytan. Hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry, pressad vitlök och kardemumma.
3. Skölj och ansa paprikorna och skär dem i bitar och lägg dem i grytan. Blanda i lagerblad, tomatpuré, vatten crème fraiche och den sista tredjedelen av saltet, rör om och lägg fläskfilé överst. Låt grytan sjuda under lock ca 10 minuter.

Recept från