Fläskfilégryta serveras godast rykande varm. Perfelt helgmat!

För 4 person(er)

Ingredienser

Fläskfilegryta

600 g fläskfilé
1 msk smör
1,5 salt (1 tsk + 0,5 tsk)
2 krm svartpeppar nymald
150 g champinjoner
5 tomater
150 g skinka rökt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk Maizena majsstärkelse
2 msk senap grovkornig
1 vitlöksklyfta
1,5 dl ost riven

Tillbehör:

ris
blandad sallad

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm breda bitar. Bryn dem i smöret ca 2 min per sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
2. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem hastigt efter köttet i stekpannan.
3. Skiva tomaterna och täck en ugnssäker forms kanter och botten med dem. Lägg kött och svamp i formen.
4. Tärna skinkan. Lägg skinkan i stekpannan och häll på grädden blandad med majsstärkelse. Smaksätt med 1/2 tsk salt, senap och pressad vitlök. Häll såsen över fläskfilén och strö över osten.
5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera gratängen med ris och sallad.