Fläskfilé på salladsbädd

Det gröna och krispiga inspirerar till att laga en härlig sallad. Bulgur gör den extra matig, lime och ingefära ger en god frisk smak.

1. Sätt ugnen på 200°. Rosta cashewnötterna ca 10 min.
2. Salta och peppra fläskfilén, bryn den runt om i stekpannan. Stek färdigt mitt i ugnen ca 10 min eller tills innertemperaturen är 68°.
3. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen.
4. Rör ihop limesaft, olivolja, vatten ingefära, soja, råsocker, vitlök och pepaprfrukt.
5. Ta bort kärnhuset, skölj och skär paprikan i tunna strimlor. Ansa och skär knipplöken i skivor på snedden. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor.
6. Skölj salladen. Blanda bulgur, sallad, paprika, salladslök och fänkål på ett serveringsfat.
7. Låt köttet svalna något innan det skivas och blandas i salladen. Häll på dressingen.
8. Strö över cashewnötter och basilikablad.

Ca 390 kcal/portion
varav ca 19 g fett,
26 g kolhydrater,
29 g protein

Recept från