20 min + 10 min på grillen Försök hitta en mogen mango till spetten – den smakar så mycket mer. Limeblad finns både frysta och färsk i asiatiska butiker.

För 4 personer

Ingredienser

600 g fläskfilé
600 g fläskfilé
0,5 tsk salt
1 mango
16 limeblad

Marinad

1 msk fisksås
1 msk rapsolja
0,5 lime pressad saft

Sås

0,75 dl lime pressad saft
1,5 msk fisksås
1 msk strösocker
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

1 pkt nudlar
1 nypa limeskal

Fläskfilé och mangospett

 

1. Putsa filén, dela den längs med och skär i 1,5 cm stora bitar. Salta.
2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Vänd köttbitarna i marinaden och låt stå ca 10 min.
3. Skala mangon och skär den i bitar. Ta upp köttet och varva det med mango och limeblad på blötlagda träspett.
4. Tvätta och skala limen med potatisskalare, strimla skalet tunt. Lägg åt sidan. Blanda ingredienserna till såsen.
5. Grilla spetten runt om ca 10 min. Servera med nudlar, strimlat limeskal och sås.