Fläskfilé med ugnsbakad fänkål

Recept på fläskfilé med ugnsbakad fänkål. Sockersyrad rödlök passar ­perfekt till rätten.

30 minuter + 40 minuter i ugn

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa fläskfiléerna. Skala och krossa vitlöken. Bryn köttet i olja med vitlök och rosmarin i en stekpanna tills det fått fin färg. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form.
  2. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg dem runt köttet. Ringla över oljan med vitlök och rosmarin som köttet stekts i. Tillaga kött och fänkål mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är 68°, ca 40 min. Ta ut och låt svalna innan det ställs i kylen och får kallna.
  3. Skala och finstrimla löken. Blanda med citronsaft, socker och salt, låt stå ca 15 min.
  4. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Lägg fänkål på och runt köttet. Toppa med löken och garnera med timjankvistar.

 

Recept från