I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

För 4 personer

Ingredienser

1 fläskfilé ca 550 g
1 pkt tärnat bacon 140 g
1/2 pkt coctailtomater
1/2 pkt salladslök, snedskuren
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1,5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 msk balsamicovinäger
1 krm grovmalen svartpeppar
2 msk finstrimlad färsk salvia
2 msk smör
1 msk olivolja
vetemjöl till panering av fläskfilén

Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia

 

1. Börja med att putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär sedan fläskfilén i 8 st bitar, banka ut skivorna lätt med handen.
2. Halvera tomaterna och skär ner salladslöken i grova bitar.
3. Finstrimla den färska salvian.
4. Vänd fläskfilén i vetemjöl som är smaksatt med grovmalen svartpeppar och salt.
5. Stekt fläskfilén i olivoljan och smöret på medelhög värme. Fläskfilén skall bli genomstekt, ca 2 min per sida.6. Lyft upp fläskfilén och låt vila på en tallrik.
7. Tillsätt tärnat bacon i stekpannan, stek ett par minuter. Addera den finstrimlade salvian mot slutet
8. Tillsätt tomater och salladslök i stekpannan, låt steka med 1-2 min.
9. Blanda vatten, grädde, balsamicovinäger och Bong Touch of Taste Kalvfond. Slå över bacon och grönsaksfräset och låt koka ca 1 min.
10. Smaka av såsen med salt och grovmalen svartpeppar.
11. Tillsätt fläskfilén i stekpannan med såsen och låt sjuda i ca 2 min.

Servera gärna med rotfrukter, potatis och lök som har rostats i ugn med olivolja, salvia, salt och peppar.