Festlig och lättlagad fläskfilé med gräddig sås. Klyftpotatis är gott till!

För 4 person(er)

Ingredienser

1 fläskfilé
1 fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk salvia hackad, färsk
1 msk smör
2 dl mellangrädde
1,5-2 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond koncentrerad

Tillbehör

potatisklyftor, frästa grönsaker

15 min

Fläskfilé med salvia och balsamsås – gör så här:

  1. Skär köttet i tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och
    hälften av salvian.
  2. Bryn köttet på båda sidor i smör i en stekpanna.
  3. Häll grädde, vinäger och fond bredvid köttet i pannan.
    Strö över resten av salvian.
  4. Låt allt koka ihop ca 5 minuter. Garnera med salviablad.