Fläskfilé med ört- och kaprissås

Räds inte den ganska stora mängden salt och peppar på filén. Köttet rullas in i plastfolie, sänks ner i sjudande vatten och blir härligt gott.

1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Krossa stjärnanisen i mortel tillsammans med saltet. Blanda med grovmald svartpeppar.
Rulla filén i kryddblandningen. Rulla in köttet i plastfolie.
2. Lägg köttrullen i en kastrull. Fyll på med vatten precis så att det täcker. Sjud köttet mycket sakta utan lock 2 timmar. Fyll på med vatten efter hand. Låt det sedan kallna i kokspadet.
3. Tillbehör: Finhacka ägg, kapris och gurka. Blanda med hackad dragon och persilja, olivolja och salt.
4. Placera fem, sex tunt skurna filéskivor ovanpå en blandad sallad med rucola. Skeda hacket runt om. Servera med ugnsrostat bröd.

Recept från