Fläskfilé med ingefärsglace och smala pommes frites

Pensla inte glacen på köttet för tidigt när du grillar, honungen i glacen bränns lätt. Bäst är att pensla på strax före servering.

1. Sätt ugnen på 250°. Koka ihop ingredienserna till glacen. Låt koka ca 2 min tills den är lite simmig. Låt kallna.
2. Skrubba potatisen ren. Skär den i jämna stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och stek mitt i ugnen 10–15 min.
3. Grilla eller stek fläskfilén tills den är genomstekt och innertemperaturen är 67°. Pensla med glacen en gång vid slutet av tillagningen och en gång till innan köttet skärs upp.
4. Blanda samman gurka och rödlök med matlagningsyoghurt och smaka av med salt.
5. Skiva fläskfilén och servera den med pommes frites och yoghurt. Pensla gärna mer glace på köttet.

MAX 450KCAL/PORTION!
Här hittar du recept som ger mycket smak men väldigt få kalorier.
Ca 429 kcal/portion varav ca 8 g fett, 55 g kolhydrater, 32 g protein

Recept från