Fläskfilé med grönpeppar

Snabblagad och lite finare vardagsmat eller en lättsam fredagsmiddag.

20 min

1. Putsa filén och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttskivorna ca 1/2 min på varje sida. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.
2. Stek lök och grönpeppar i samma stekpanna ca 1 min så att löken får lite färg. Häll på sherry, vatten och kalvfond och koka ihop till knappt 3 dl. Sila såsen genom en finmaskig sil i en kastrull eller skål.
3. Lägg tillbaka köttskivorna i stekpannan och häll också på den sky som kan ha bildats när de låg och väntade. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Häll den över köttet i stekpannan och blanda ner ny grönpeppar. Låt det puttra ca 1 min.Servera med kokt potatis och kokta bönor.

Recept från