DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Fläskfilé med äpple och grov senap

Tillaga en god, mustig gryta med härlig smak av äpple senap, rosmarin och mör fläskfilé.

GÖR SÅ HÄR

  1. Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén.
  2. Snedskär fläskfilén i 8 lika stora bitar och banka ut skivorna lite lätt.
  3. Skär äpplena i klyftor.
  4. Skala och dela rödlöken i grova bitar.
  5. Stek fläskfilén ungefär 2 minuter på varje sidan på medelvärme i smör och olja. Ta upp och lägg åt sidan.
  6. Stek äpplena och rödlöken i smör till en gyllenbrun färg. Tillsätt rosmarin samt äppelcidervinägern och låt koka ner till 1/3 av vätskan återstår. Lägg tillbaka de stekta fläskfiléskivorna i stekpannan
  7. Blanda viltfond, grädde, mjölk och grov senap. Tillsätt i stekpannan och låt sjuda i 5 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.

Recept från