Fläskfilé i krämig senaps- och purjolökssås

Fläskfilé och köttbuljong kan bytas ut mot quornfilé och grönsaksbuljong om du vill bjuda vegetariskt.

25 min

Fläskfilé i krämig senaps- och purjolökssås

 

1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Putsa och skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn köttet runt om i 1 msk smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med 1 minut. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet på ett fat.

2. Ansa och skär purjolöken i 2 cm tjocka skivor. Fräs den mjuk i stekpannan. Vispa i crème fraîche, vatten, senap, buljongtärning, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Koka upp och låt puttra 1 minut.

3. Lägg i köttet och låt puttra tills köttet är genomkokt, ca 5 min.

4. Stek salladsärterna i 1 msk smör ca 1 minut. Vänd i spenaten. Krydda med 1 krm salt.

5. Servera köttet med ärtsalladen och ris.

Recept från