Recept på fläsk i dijonsås med rostad klyftpotatis och sparris - perfekt vardagsmat som inte tar mer än 30 minuter att slänga ihop! Skinksteken går att byta ut mot benfri kotlettrad eller ­fläskytterfilé.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g skinkstek färsk
2,5 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 msk dijonsenap
2 tsk dragon hackad

Rostad potatis:

800 g potatis
250 g grön sparris
100 g blandad sallad
olivolja, salt, nymald svartpeppar ­

30 minuter

Fläsk i dijonsås med rostad klyftpotatis och sparris – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250° varmluft. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär sparrisen i bitar. Lägg ovanpå potatisen och stek ­ytterligare ca 3 min.
  3. Skär köttet i ca 1/2 cm tjocka ­skivor. Stek det i omgångar i 1/2 msk olja ca 2 min. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar. Lyft upp köttet och tillsätt grädde, smulad buljongtärning och senap. Lägg tillbaka köttet och låt koka ca 1 minut. Garnera med dragon.
  4. Servera med potatis, sparris och blandad sallad.

Recept av Ulla Karlström och Charlotte Jenkinson

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!