Flädermoussetårta – sommaren på ett fat!

En riktigt fin moussetårta som också passar som dessert.

Ca 1 timme

Flädermoussetårta

 

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank marängsmet. Bred ut den till en rundel, 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Ta ut, låt kallna och lossa från papperet.

2. Mousse: Spänn fast plastfolie i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa äggvitan med sockret till en fluffig smet. Vispa därefter grädden fast i en annan bunke. Blanda grädde och yoghurt. Vänd  ner äggvitan.

3. Smält gelatinbladen i ½ dl saft i en kastrull. Ta den åt sidan. Häll i resten av saften, citronskal och -saft. Häll blandningen i en fin stråle ner i moussemassan under omrörning. Häll smeten i formen och skaka den lätt så att moussen fördelas jämnt. Ställ i kylen ca 4 timmar.

4. Hacka nöt- och fruktmixen mellangrovt. Strö den på moussen. Lägg på marängbottnen. Vänd upp tårtan på ett fat. Dra av plasten. Garnera med bär.

Recept från