Flädermousse, jordgubbar och flädergelé

Recept på flädermousse, jordgubbar och flädergelé. Saften smaksätter både den krämiga moussen och den glasklara gelén.

Flädermousse, jordgubbar och flädergelé

1. Mousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.
2. Hetta upp flädersaften. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lös upp dem i saften.
3. Vispa grädden. Blanda äggvisp, grädde, crème fraiche och rivet citronskal.
4. Blanda ner gelatinsaften i smeten i en tunn stråle under omrörning. Fördela moussen i 6 portionsskålar. Täck och ställ kallt minst 1 timme.
5. Gelé: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Hetta upp saft, vatten, citronsaft och socker i en kastrull tills sockret smält. Lös gelatinbladen i den heta saften. Låt gelén svalna.
6. Ansa och klyfta jordgubbarna. Fördela klyftorna över moussen. Skeda flädergelén över. Ställ kallt minst 4 timmar. Strö över rostade mandelflarn före servering.

Recept från