Persillade är en kryddblandning med persilja, citron och salt från Santa Maria. Fryst persilja och lite stimlat citronskal går förstås också bra i marinaden.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g kassler
2 dl färska örter hackade t ex basilika, persilja, timjan
12 cocktailtomater
1 tsk flingsalt
1 rödlök

Marinad

1 dl fläderblomssaft koncentrerad
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk olivolja
2 msk persillade torkad persilja, citron & salt

Tillbehör

8 färskpotatis

1. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden.
2. Skär kasslerna i tunna snygga skivor och lägg dem i en liten form. Häll över marinaden, hacka hälften av örterna och lägg dem överst. Sätt plastfolie över formen och ställ in i kylen 1–2 timmar.
3. Sätt ugnen på grill 225°. Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över lite flingsalt. Baka i ugnen ca 15 min. Skala och hacka rödlöken. Hacka resten av örterna.
4. Ta upp kasslern ur marinaden. Strö örter och rödlök på kasslerskivorna. Servera med tomater och kokt färskpotatis