Fläder- och limesorbet med jordgubbssoppa

Sorbeten blir bäst om du gör den i glassmaskin. I annat fall måste du vispa många gånger under infrysningen.

1. Sorbet: Koka upp blommor, vatten och socker. Låt sjuda utan lock 5-10 min. Låt kallna.
2. Blanda limeskal och limesaft med sockerlagen. Kör i glassmaskin tills massan är fryst, ca 20 min. Ställ in i frysen en stund och gör sedan kulor. Om den står länge i frysen blir den hård och måste tempereras innan du gör kulor.
3. Jordgubbssoppa: Skölj och rensa jordgubbarna.
4. Koka socker och vatten till en simmig lag ca 5 min. Låt kallna.
5. Kör jordgubbarna i matberedare och späd med den kalla lagen. Smaka av om det behövs mer socker eller späd med vatten om den är för tjock.
6. Häll upp soppan i tallrikar och lägg i sorbetkulor.

Recept från