Bästa receptet på krämig fisksoppa med saffran och aioli

Recept på en underbar, matig fisksoppa med torsk, lax, räkor, fänkål och saffran. Koka en egen fond på räkskalen för att ge soppan mesta möjliga smak.

50 min

Fisksoppa med saffran och aioli – gör så här:

  1. Skala räkorna och spara skalen. Ställ räkorna i kylen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med räkskal och saffran. Häll på vinet och koka ca 5 min. Tillsätt vattnet. Låt koka under lock ca 15 min.
  3. Skala och skär potatisen i ca 2 × 2 cm stora tärningar. Ansa och skär fänkål och pak soi i grova bitar. Skär lax och torsk i ca 2 × 2 cm stora bitar.
  4. Sila buljongen och koka upp den igen. Tillsätt grädde, salt och chiliflakes. Lägg potatisen i grytan och koka ca 8 min.
  5. Lägg i fänkål, pak soi och fisk. Låt koka ytterligare ca 3 min.
  6. Lägg i räkorna (de ska inte koka i soppan, då blir de sega). Servera med aioli och gjutjärnspannebröd med alger och prästost.
  7. Aioli: Vispa ihop äggulor och citronsaft eller vinäger. Tillsätt oljorna droppvis under kraftig vispning. Smaka av med pressad vitlök och salt.

 

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från