Fisksoppa med honungslax

De lime- och honungssmakande laxbitarna steks separat och den varma soppan slås över vid servering.

1. Lax: Skär laxen i tärningar.
Blanda honung, limesaft (riv limen innan saften pressas), salt och peppar och vänd ner laxen i marinaden.
2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och tärna morötterna fint. Fräs lök, vitlök och morot i smör i en kastrull.
Tillsätt vatten och buljongtärning.
Låt sjuda 10 minuter.
3. Tillsätt limeskal, ingefära, mjölet utrört i lite av kokosmjölken och resten av kokosmjölken.
Låt soppan sjuda 3 minuter. Smaka av med ev salt.
4. Lyft upp laxen ur marinaden.
Stek laxen i smör i en stekpanna tills den fått färg runt om, 2-3 min. Lägg den i djupa tallrikar och häll över den varma soppan. Servera med bröd.

Recept från