De lime- och honungssmakande laxbitarna steks separat och den varma soppan slås över vid servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 lök gul
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 msk smör
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 lime rivet skal
2 tsk ingefära riven, färsk
2 msk vetemjöl
400 g kokosmjölk (1 burk)
2 krm salt

Honungslax:

400 g laxfilé utan skinn
3 msk honung flytande
1 lime saft av
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör

Tillbehör:

bröd

Fisksoppa med honungslax – gör så här:

  1. Lax: Skär laxen i tärningar. Blanda honung, limesaft (riv limen innan saften pressas), salt och peppar och vänd ner laxen i marinaden.
  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och tärna morötterna fint. Fräs lök, vitlök och morot i smör i en kastrull.
    Tillsätt vatten och buljongtärning.
    Låt sjuda 10 minuter.
  3. Tillsätt limeskal, ingefära, mjölet utrört i lite av kokosmjölken och resten av kokosmjölken. Låt soppan sjuda 3 minuter. Smaka av med ev salt.
  4. Lyft upp laxen ur marinaden. Stek laxen i smör i en stekpanna tills den fått färg runt om, 2-3 min. Lägg den i djupa tallrikar och häll över den varma soppan. Servera med bröd.