Fisksoppa från Kerstin

 Recept hämtat ur boken ”Maten som skyddar mot cancer” (Bonnier fakta).

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

1/Skala och fräs skalen i 2 matskedar olivolja i en gryta. Häll på fiskbuljong och låt koka på svag värme i ett par minuter. Sila av räkfonden.
2/Skala och tärna potatis och morötter. Skala och strimla fänkålen. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök i 2 matskedar olivolja i ett par minuter.
3/Lägg i potatis, morötter och fänkål. Krydda och fräs sakta i någon minut. Häll över räkfonden och tomaterna och koka på svag värme i cirka 30 minuter
under lock.
4/Tvätta och skrapa musslorna. Skär laxen i stora bitar. Sjud musslorna i soppan i 3 minuter. Lägg i laxen och koka försiktigt i ytterligare 3–6 minuter.
5/Lägg i räkorna precis före servering.
6/Salta och peppra. Servera soppan het toppad med färsk timjan och ett gott bröd.

Recept från