Fisksoppa

Milda smaker ryms i denna snabblagade soppa. Fisken i soppan är fryst torsk i portionsförpackning, men naturligtvis kan du ta färsk vit fisk.

1. Skär fiskblocken i bitar. Skölj och strimla mangold eller spenat grovt. Skala och tärna potatisen i sockerbitsstora tärningar.
Dela, skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöksklyftan.
2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs potatis, lök och vitlök en kort stund utan att de tar färg.
3. Tillsätt vatten, vin eller vatten och buljongtärning.
Koka upp och sjud ca 5 min. Lägg i mangold och fiskbitarna.
Koka upp och dra kastrullen åt sidan. Låt stå 5 min. Se efter att fisken är klar.
4. Häll upp soppan i skålar, garnera med rostade brödtärningar, kapris och rivet citronskal.

Recept från