Smakrik fiskgryta, allt i en kastrull. Potatis, lök och vitlök varvas och kokas i fiskbuljong med tomat och oregano. Servera gärna fruktsallad gjord på 3-4 frukter till dessert.

För 2 person(er)

Ingredienser

300 g potatis
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
0,5 fiskbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 msk färsk oregano hackad
250 g torskfilé
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 små tomater

Tillbehör

1 nypa oregano
1 knippe sallad
4 skivor bröd

1. Skala och skiva potatis, lök och vitlök. Varva det i en liten kastrull eller traktörpanna. Smula fiskbuljongtärningen i vattnet. Blanda i tomatpuré och oregano. Häll det över potatisen och löken.
Låt sjuda ca 10 min, tills potatisen är nästan mjuk.
2. Dela fisken i bitar och lägg den över potatisen. Strö på salt och peppar. Låt sjuda ytterligare ca 5 min. Skär tomaterna i bitar och lägg dem över fisken. Garnera med oregano.
3. Servera grytan med sallad och bröd

Fler recept med: Övrigt