I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Ljuvlig fiskgryta med lax och torsk som passar perfekt under de kallare årstiderna. Passar både till helgbjudningen och vardagskvällen.

För 4 personer

Ingredienser

Ingredienser

500 g potatis
1 st fänkål
0,5 st purjolök
2 msk olivolja
1-2 st vitlöksklyftor skivad
2 msk tomatpuré
0,5 g saffran
2 st tomater
2 dl vin vitt
1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
6 dl vatten
1 msk apelsin finrivet skal
300 g torsk
300 g lax
salt och peppar

Rouille

0,5 msk vitlök
0,5 msk chili röd
2 st äggulor
1 msk citron saften av
2 dl rapsolja
salt och peppar

Fiskgryta med saffran och fänkål – gör så här:

  1. Skala, skölj och ansa grönsakerna. Skär dem i mindre bitar och fräs i olivolja.
  2. Tillsätt skivad vitlök, tomatpuré och saffran. Slå på vitt vin, fond, vatten samt finrivet apelsinskal. Låt allt puttra i 20 min.
  3. Gör rouille under tiden!
  4. Rouille: Hacka vitlök och chili och lägg i en vid skål. Tillsätt äggulorna och citronsaft.
  5. Häll i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt till en tjock majonnäs.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär fisken i bitar, lägg i grytan och låt puttra med i ett par min. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
  8. Servera grytan i djupa tallrikar med rouille och gärna ett gott bröd till.