DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Fiskgryta med saffran och fänkål – toppa med rouille!

Ljuvlig fiskgryta med lax och torsk som passar perfekt under de kallare årstiderna. Passar både till helgbjudningen och vardagskvällen.

Annonsen laddas.

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala, skölj och ansa grönsakerna. Skär dem i mindre bitar och fräs i olivolja.
  2. Tillsätt skivad vitlök, tomatpuré och saffran. Slå på vitt vin, fond, vatten samt finrivet apelsinskal. Låt allt puttra i 20 min.
  3. Gör rouille under tiden!
  4. Skär fisken i bitar, lägg i grytan och låt puttra med i ett par min. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
  5. Servera grytan i djupa tallrikar med rouille och gärna ett gott bröd till.

ROUILLE

  1. Hacka vitlök och chili och lägg i en vid skål. Tillsätt äggulorna och citronsaft.
  2. Häll i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt till en tjock majonnäs.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Recept från Allt om Mat