En praktisk rätt där man får hela middagen i en gryta.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 schalottenlök finhackad
2 tsk smör
1 tsk curry
2 msk vetemjöl
5 dl vatten
1 grönsaks- eller hönsbuljong tärning
200 g potatis
200 g blomkål
0,5 dl visp- eller mellangrädde
300 g sejfilé
50 g salladslök strimlad

1. Finhacka löken och hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och curry på medelgod värme ca 1 min. Blanda ner mjöl och tillsätt vatten och buljongtärning.
2. Skala eller borsta potatisarna och dela dem om de är stora. Lägg i dem i grytan och koka under lock tills de är halvmjuka.
3. Dela blomkålen i små buketter och lägg i dem när ca 3 minuter återstår av potatisens koktid. Blanda ner dem samt grädden och koka under lock ca 3 min.
4. Skär fisken i 2 cm stora kuber och lägg i dem samt salladslöken och sjud försiktigt ca 3 min.

Fler recept med: Övrigt