Snabblagad laxrätt med zucchini, fänkål och tomat.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 fänkål (ca 500 g)
1 zucchini (ca 300 g)
1 burk tomater (400 g) krossade
2 dl vatten
0,5 tsk salt + 0,5 + 1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar + 1 krm
1 apelsin
2 dl crème fraiche lätt
2-500 g laxfilé skinn- och benfri

Garnering:

koriander

Tillbehör:

50 g bröd per person

1. Skär bort roten på fänkålen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Dela zucchinin på längden och skär sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg fänkål och zucchini i en gryta. Tillsätt krossade tomater, vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 10 min.
2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Häll saften i grytan.
3. Smaka av creme fraichen med apelsinskal, koriander, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt. Lägg den i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 min.
5. Servera grytan i djupa skålar och skeda crèmen över. Garnera med koriander. Servera med bröd.

 Ca 520 kcal per portion, 24 g fett, 34 g protein, 40 g kolhydrater