Fiskgratäng, snabb

Fiskgratängen upttäcktes av Jessica på en hemkunskapslektion. Lättlagad och går snabbt att göra. Än i dag, 15 år senare, är den enstående favorit hemma hos Jessica och hennes sambo.

Fiskgratäng, snabb Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Fiskgratäng, snabb

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
1 msk smör
1 dl vatten
1 krm vitpeppar
1 st purjolök
3 msk dill, finklippt
0,5 st citron, pressad saft
2 dl lätt crème fraiche
400 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller hoki
3 tsk dragon, torkad
100 g svamp, färsk. t ex champinjoner
2 dl prästost, riven
Tillbehör
, pressad potatis, gröna ärtor

1. Sätt ugnen på 200°. Dela och skölj purjolöken och skär
i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.
2. Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över
dragon och dill. Salta och peppra.
3. Bred över creme fraiche och täck med ost. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
Serera med pressad potatis och gröna ärter.

Få inspiration till vinterns soppor med Monika Ahlbergs bok Soppa med tillbehör! Nu tillsammans med 6 nr – bara 179 kr!

Recept från