Snabb fiskgratäng

Fiskgratängen upttäcktes av Jessica på en hemkunskapslektion. Lättlagad och går snabbt att göra. Än i dag, 15 år senare, är den enstående favorit hemma hos Jessica och hennes sambo.

Snabb fiskgratäng
Ulf Svensson

Snabb fiskgratäng

Ingredienser 4 person(er)

Snabb fiskgratäng
400 g fisk, filé t ex sej, torsk eller hoki
100 g svamp, färsk. t ex champinjoner
2 dl prästost, riven
1 msk smör
1 dl vatten
1 st purjolök
3 msk dill, finklippt
0,5 st citron, pressad saft
2 dl crème fraiche, lätt
3 tsk dragon, torkad
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
Tillbehör
, pressad potatis, gröna ärtor

1. Sätt ugnen på 200°. Dela och skölj purjolöken och skär
i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.
2. Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över
dragon och dill. Salta och peppra.
3. Bred över creme fraiche och täck med ost. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
Serera med pressad potatis och gröna ärter.

 

Recept från