Fiskgratängen får fin smak av rosmarinoljan. Saknar man den kan den ersättas med ca 1 tsk torkad rosmarin och vanlig olivolja.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g torskfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
200 g squash
1 röd paprika
2 tomater
1 vitlöksklyfta
200 g fårost
1 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin

Servera med

kokt ris eller potatis

1. Sätt ugnen på 225°
2. Lägg det djupfrysta fiskblocket i botten på en ugnssäker form.
Strö över salt och peppar.
3. Skär squash och paprika i fyrkantiga små bitar. Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Skär tomatköttet i bitar.
Blanda grönsakerna och pressa över vitlök.
4. Skär osten i små bitar och blanda dem med grönsakerna.
5. Lägg blandningen över fisken, droppa över rosmarinoljan eller smaksätt med egen rosmarinblandning och ställ in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
6. Servera med kokt ris eller kokt potatis.