Tapenade till vit fisk är gott, men ta inte för mycket – då blir det inte så smalt. Squashen måste vara tunt skivad, annars går den inte att rulla.

För 2 personer

Ingredienser

1 squash lång
8 rödspättafiléer
4 krm salt
2 krm svartpeppar grovmald
2 dl tomater passerade
2 msk fiskfond koncentrerad
2 msk dill hackad
2 msk svart tapenade
1 msk parmesanost riven

Tillbehör:

175 g kokt färskpotatis/port

Fiskgratäng med squash

 

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär en squash i smala skivor på längden. Använd gärna osthyveln. Dela fiskfiléerna så att de blir långsmala. Salta och peppra. Lägg en squashskiva och en fiskbit ovanpå varandra och rulla ihop. Fäst med tandpetare och lägg på ett ugnssäkert fat.
3. Blanda passerade tomater, fond och dill. Häll det över fisken. Lägg en klick tapenade ovanpå varje snurra. Strö på ost och ställ in fisken mitt i ugnen ca 15 min.
4. Servera med kokt potatis.