Fiskgratängen fixas snabbt av några få ingredienser.
Det mesta kan du ha hemma i frys och kyl. Tänk bara på att fisken och spenaten tar tid att tina om du inte tinar dem i mikrovågsugnen.

För 4 person(er)

Ingredienser

350 g spättafilé (eventuellt fryst) MSC-märkt
250 g bladspenat (fryst)
0,5 gul lök
1 msk olja
0,5 tsk salt
2,5 dl kelda citronsås
1 msk dill hackad

Tillbehör

kokt pressad potatis, citronklyftor

1. Sätt ugnen på 200°. Låt spenaten rinna av och pressa ur något av vätskan. Finhacka lök och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt spenat och salt. Fräs ca 1 min.
2. Fördela spenaten i en ugnssäker form. Placera spättafiléerna omlott ovanpå. Häll över citronsåsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut formen och strö över dill.
3. Servera med kokt pressad potatis och klyftor av citron.