Fiskfilé med vinsås och juliennegrönsaker

Julienne betyder att grönsakerna är skurna i smala stavar (tändsticksstora). Det ser vackert ut, men kan vara lite tidskrävande. I gengäld förkortas tillagningstiden. Kaprisspadet och kaprisen sätter extra piff på såsen. Glöm inte hokin som i smaken påminner om torsk, Hokin är en djuphavsfisk, som fångas utanför Nya Zeeland. För tillfället finns den bara att köpa djupfryst.

1. Skär fisken i ca 3 cm stora kuber och strö över salt.
2. Skölj och strimla purjolök. Skala morötterna och skär i tunna stavar. Fräs morötterna i olja traktörpanna ca 3 minuter. Lägg i purjolöken och fräs ytterligare 2 minuter. Ställ åt sidan
3. Sås: Vispa ihop ingredienserna i en traktörpanna och koka upp den.
4. Lägg i fisken och låt den koka sakta under lock ca 5 minuter tills fisken är färdig. Häll i grönsakerna och strö över kaprisen.

Recept från