Julienne betyder att grönsakerna är skurna i smala stavar (tändsticksstora). Det ser vackert ut, men kan vara lite tidskrävande. I gengäld förkortas tillagningstiden. Kaprisspadet och kaprisen sätter extra piff på såsen. Glöm inte hokin som i smaken påminner om torsk, Hokin är en djuphavsfisk, som fångas utanför Nya Zeeland. För tillfället finns den bara att köpa djupfryst.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g fiskfilé (hoki eller sej)
1 tsk salt
1 purjolök
2 morötter 2-3 st
1 msk rapsolja
2 msk kapris

Sås

2,5 dl mellangrädde
1 msk spad från kaprisburken
0,5 dl torrt vitt vin
2 tsk maizenastärkelse

Tillbehör

kokt potatis

1. Skär fisken i ca 3 cm stora kuber och strö över salt.
2. Skölj och strimla purjolök. Skala morötterna och skär i tunna stavar. Fräs morötterna i olja traktörpanna ca 3 minuter. Lägg i purjolöken och fräs ytterligare 2 minuter. Ställ åt sidan
3. Sås: Vispa ihop ingredienserna i en traktörpanna och koka upp den.
4. Lägg i fisken och låt den koka sakta under lock ca 5 minuter tills fisken är färdig. Häll i grönsakerna och strö över kaprisen.