Servera gärna ris eller potatismos , sallad och en skål med sweet hot chilisås till.

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g fisk skinn- och benfri, vit, t ex torsk, långa, gös
200 g fläskfärs
200 g räkor skalade
120 g krabbkött
2 salladslökar
50 g stjälkselleri
1 ägg
1 msk potatismjöl
2 msk sweet hot chilisås
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk thaibasilika finhackad
2 msk rapsolja till stekning

1. Skär fiskfiléerna i bitar och kör dem pulsvis i en matberedare så att den blir finhackad. 2. Lägg i färs, räkor, krabbkött, strimlad salladslök, strimlad selleri, ägg och potatismjöl. Kör med pulsknappen till en finhackad blandning. Det ska inte bli mosigt.
3. Smaksätt blandningen med sweet chili, salt, peppar och thaibasilika. Forma små pannbiffar och stek dem i olja på medelgod värme ca 2 min på varje sida.
4. Servera med sweet hot chilisås, rotmos och sallad.