Fiskburgare med tomater och lökkräm

En riktig höjdare, tre bröd varvas med nystekt fisk och lökkräm.

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
3 msk ströbröd
2 msk rapsolja
3 st tomater
3 st salladslökar
0,75 dl lättmajonnäs
6 st hamburgerbröd
500 g fasta fiskfiléer, (t ex gös, havsabborre eller sej)
4 st 4saltgurkor

1. Ansa och strimla salladslöken. Blanda salladslök och majonnäs.
2. Skär fisken i mindre bitar, salta och panera den i ströbröd. Stek fiskbitarna i oljan ca 3 min på varje sida.
3. Dela hamburgerbröden och rosta dem i brödrost. Skiva tomaterna. Lägg ihop fyra hamburgare med bröd i tre lager och tomatskivor, fisk och kräm emellan. Servera med saltgurkan skuren i stavar vid sidan om

Ca 450 kcal per portion: 21 g fett • 30 g protein • 34 g kolhydrater

Recept från