Fiskburgare med kikärtsröra tomatsallad

Av kikärterna som blir över från bulgur- och kikärtssalladen är det lätt att mixa en enkel kikärtsröra som smakar gott till den smakrika och fasta fiskburgaren.

1. Salta och peppra fisken. Skär den i mindre bitar. Lägg fisken i matberedare monterad med en kniv och kör till färs.
2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Ansa och skiva salladslöken. Blanda fiskfärsen för hand med pepparfrukten och salladslöken.
3. Forma färsen till stora eller små biffar. Pensla dem med lite olja och stek i 3–4 min på varje sida tills de är genomstekta.
4. Mixa kikärterna med vatten och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna. Skala och strimla löken. Blanda tomater, lök och persilja, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
5. Dela rågbullarna och lägg i fiskburgare, kikärtsröra och tomatsallad.

Ca 425 kcal per person
varav 9 g fett
kolhydrater 53 g
protein 32 g

Recept från