Fiskburgare med curryremoulad

Recept på fiskburgare med curryremoulad. Curryremouladen kan göras 2–3 timmar i förväg och förvaras kallt. 

För 4 personer

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilé med skinn (à ca 150 g)
1 tsk salt
rapsolja till pensling

Curryremoulad:

2 msk vatten
1 msk curry
1 ättiksgurka
0,5 dl syltlök
1 dl majonnäs gärna Hellmann’s
1 dl turkisk yoghurt
2 krm salt

Tillbehör:

4 hamburgerbröd (se recept)
4 dl friséesallad

30 minuter

Gör så här:

  1. Curryremoulad: Koka upp vattnet och häll det över curryn. Låt stå ca 15 min.
  2. Hacka gurka och syltlök. Blanda majonnäs och yoghurt med curryblandningen. Rör i gurka och lök. Krydda med salt. Låt stå kallt fram till servering.
  3. Strö salt på laxen. Pensla grillgallret med olja. Grilla direkt med köttsidan ner ca 1 minut, vänd och grilla med skinnsidan ner 1 minut. Flytta laxbitarna och grilla indirekt (vid sidan av glöden) ca 5 min, beroende på bitarnas tjocklek. 
  4. Grilla hamburgerbröden lätt. Dra bort skinnet från laxbitarna. Lägg remoulad på de undre bröden. Lägg på grillad lax och toppa med mer remoulad och friséesallad.

 

Fler recept med: Fisk, Hamburgare, Lax, Övrigt