Fiskburgare

Burgaren har en mycket bra konsistens som gör den enkel att göra. Den milda smaken tilltalar de flesta – inte minst barnen.

Fiskburgare Receptbild - Allt om Mat
Lars Paulsson

Fiskburgare

Ingredienser 4 person(er)

2 krm salt
2 msk ströbröd
2 msk koncentrerad hummerfond
2 st tomater
1 st ägg
2 msk olja
1 krm peppar
90 g solrosskott
300 g sejfilé
5 st formbröd, kantskurna
4 st hamburgerbröd
Dressing
2 dl crème fraiche paprika & chili

1. Skär fisken i bitar och lägg den i en matberedare. Tillsätt fond, ägg, bröd, salt och peppar och kör till en smet.
2. Forma till hamburgare, panera dem i ströbröd. Stek dem i olja ca 5 min. Blanda dressingen.
3. Lägg ihop dem i brödet med solrosskott, tomat och dressing.

Recept från